ContiTech rozširuje svoje výrobné kapacity v Dolných Vesteniciach

13.03.2014 Prievidza

Dolné Vestenice 13. marca (TASR) - ContiTech Vibration Control Slovakia, divízia spoločnosti Continental, rozširuje svoje podnikanie v Dolných Vesteniciach v okrese Prievidza.

Výrobca komponentov pre automobilový priemysel a iné priemyselné odvetvia, dnes oficiálne otvoril novú výrobnú halu, ktorá zväčší existujúcu výrobnú plochu z 20.000 m2 o ďalších 4000 m2. V uplynulých mesiacoch ContiTech investoval do závodu približne 7,5 milióna eur.

"Novou výstavbou posilníme náš závod Dolné Vestenice a urobíme ďalší krok smerom k našim východoeurópskym zákazníkom," informoval Kai Uwe Frühauf, riaditeľ obchodného vedenia ContiTechu, ktoré chce uzavrieť ďalšie obchody s výrobcami automobilov na tomto trhu. "Cieľom závodu je do roku 2016 zvýšenie obratu o približne 30 %," doplnil.

Spoločnosť bude rovnako v tomto roku ďalej budovať aj výskumné a vývojové centrum, ktoré bolo slávnostne otvorené vlani. Ešte v tomto roku má v pláne vytvoriť dodatočné pracovné miesta a jej tím bude posilnený na dovedna 25 inžinierov. "Toto centrum je časťou stratégie vyvíjať pre regionálne trhy na regionálnych trhoch," povedal Karl Ambrecht, technický obchodný riaditeľ v dolnovestenickom závode. Centrum podľa jeho slov posilňuje kompetencie pre vývoj v závode, a tým aj trhovú pozíciu vo východnej Európe.

ContiTech pôsobí v Dolných Vesteniciach od roku 1996, v závode vyrába pre svojich zákazníkov po celom svete súčasti uloženia motora pre automobilové odvetvie a iné druhy priemyslu, ako aj tesnenia pre brzdy a riadenie. Po odpredaji závodu v Partizánskom spojil ContiTech svoju výrobu na Slovensku na jedinom mieste. Momentálne v dolnovestenickom závode pracuje 540 zamestnancov, z toho približne 100 zamestnancov, ktorých podnik prebral zo závodu Partizánske.

Ako pre TASR uviedol prednosta Okresného úradu v Prievidzi Jozef Stopka, rozšírenie výroby firmy je pre okres i pre celý región veľmi pozitívna správa za posledné obdobie. "Možno, paradoxne, kým v mestách počet obyvateľov klesá, v obciach v okrese naopak stúpa. Aj vďaka takýmto investorom, ktorí sem prichádzajú," podotkol.
 

Vyberte región